Het Startschip

Hallo Vlietzeilers,

 

Met hulp van enkele ouders hebben we op 2 en 3 april het verfwerk vernieuwd van het startschip.

Zaterdagmorgen vroeg, in een lichte mist, is de sloep met de boten kraan op de jachthaven van Ad Spek op de kant getakeld.

 

Met een hogedrukreiniger zijn de mosselen van de onderkant verwijderd, zodat we een mooie schone boot overhielden en konden starten met de klus.

 

 

Inmiddels is het zonnetje gaan schijnen wat het een heerlijke dag maakte.  

Tijdens de schoonmaak kwamen we er achter dat er een paar kleine gaatjes, net onder de waterrand in de romp zaten. Of dit nou toeval of opzet is geweest weten we niet, maar dit kon natuurlijk niet zo blijven. Na een technische inspectie van Ad Spek zijn deze gaatjes alsnog gedicht.

 

 

Het onderwaterschip is opnieuw in de antifouling gezet. De zijkant is in een fris blauw kleurtje gezet, was eerst even goed zoeken welke kleur nummer we nodig hadden. Wat blijkt, er zijn meer kleuren blauw! Oeps.

De naam: "De Vlietzeilers" staat weer netjes in het wit letters met grijze schaduw op de zijkant.

Met als gevolg dat we weer een fris en fruitig startschip beschikbaar hebben voor onze vereniging.

 

 

Het werk is nog niet helemaal klaar, de binnenkant moet nog in een nieuwe frisse lekker opvallende oranje kleur worden gezet, maar dit zal tot 2017 moeten wachten.

Helaas hebben we niet veel combi wedstrijden meegedaan waar de sloep voorheen altijd als ons trotse bezit gezien kon worden. In 2017 moeten we hier verandering in brengen en weer lekker met alle clubleden alle combi's varen, zodat de sloep mee kan naar de andere zeilverenigingen in onze regio.

 

De avond voor de clubdagen wordt door de wedstrijdleider en enkele ouders het startschip wedstrijd klaar gemaakt.

 

Dit betekent dat de masten, onder en boven liggers en de starttoeter opgebouwd moet worden. Als alles staat kunnen de wedstrijd/ seinvlaggen in het spant. 

 

Toeter testen (hier vinden we altijd wel een vrijwilliger voor) en klaar voor de volgende dag.

2017 is inmiddels al weer begonnen, even het ijs uit het meer scheppen, en snel weer het water op. Maak er een mooi jaar van.

 

Een sportieve groet,

 

René van Veggel.

Sloep commissaris "De Vlietzeilers"