De snelst groeiende Vlietzeiler Noor de Vreeze

Ik startte in 2015 voor het eerst in mijn Splash. Ik stapte toen over van een Optimist naar een Splash en dat is me heel erg goed bevallen. Een Splash heeft een veel groter zeil dan een Optimist, waardoor je meer wind vangt, dus harder gaat.  Omdat de boot ronder is aan de onderkant, is die ook veel instabieler, waardoor je weer veel eerder moet hangen, en nog beter moet opletten waar je zit.

In 2016 heb ik ook een paar keer met hardere wind gezeild in mijn Splash. Dat vond ik superleuk en ik werd ook steeds minder bang voor hardere wind. Ik vind het regelmatig nog wel spannend, maar als ik dan eenmaal aan het hangen ben, en het best goed gaat, wint het genieten van het zeilen  het van het feit dat ik het toch best spannend vind. Als ik dan aan het hangen ben en ik moet overstag en er gebeurt iets waardoor het niet zo soepel gaat, komt die spanning weer wat meer naar boven. Dat heeft ook weer een fijne kant, want zo word ik op dat moment veel alerter en denk ik beter na bij wat ik doe. Als ik dan heb opgelost wat er fout ging en ik weer uit m’n boot kan hangen en uitkijken over het water om te zien wat ik moet doen en welke kant ik op moet, komt dat gevoel van genieten weer heel erg naar boven en vind ik zeilen en op het water zijn toch eigenlijk  best wel heel erg leuk.

En wat was ik verbaasd toen ik hoorde dat ik een wisselprijs had gewonnen! Ik hoorde dat het iemand was die veel geleerd had in een jaar en steeds minder bang was geworden om met harde wind te varen. Ik dacht eerst niet aan mezelf maar nu denk ik dat het wel klopt. Toen mijn naam werd genoemd schrok ik en mocht ik de zilveren optimist vasthouden. Die staat nu bij ons bovenop de kast met mijn naamplaatje er al op. Toch stoer, zo’n wisselprijs.

 Noor op de steiger