Penningmeester Pieter Storm

En ook de papa van Thomas en Max mag vanuit zijn rol als Penningmeester zijn visie geven op hetgeen er afgelopen jaar gebeurd is en waar we in 2017 jaar (financieel) naar uitkijken. Eerst even terugkijken op 2016. Het weer was dynamisch, soms een beetje hectisch zelfs, met twee trainingen die door veel te veel wind niet zijn door gegaan. De financiën waren gelukkig veel rustiger. We zijn een kleine club en ik ben blij weer nieuwe gezichten te zien. Zo hebben we sinds 2015 jaar op jaar weer een klein beetje groei. Daar zijn we trots op !

De contributie en trainingsbijdrage is zolang ik me kan heugen gelijk gebleven. We doen onze uiterste best om dat zo te houden! Extra bijdragen, die ons net iets meer kunnen laten doen dan trainingen verzorgen en een clubdag met mooie prijzen klaar te zetten, proberen we te genereren met sponsoren, sloepverhuur aan bekenden en eind 2016 bijvoorbeeld de Rabobank Grote Clubactie. Daar is in 2015 een mooi bedrag uitgekomen en ook dit keer hebben we een mooie extra bijdrage weten binnen te slepen: Euro 875,= maar liefst. Top huisbankier RaboBank !

Wat na drie jaar voorbereiding in 2016 eindelijk ook tastbaar is geworden – veel dank aan de voorzitter Wilco – is de nieuwe kledinglijn. De Vlietzeilers hebben nu als club een eigen duidelijke kledinglijn met T-shirt, Hoodie en jas en zijn daarmee zowel op Vlietland, als in de stad als bij buitenevenementen duidelijk herkenbaar. En ze worden massaal aangeschaft, dus men vindt het mooi ook. Dat is een groot compliment voor ons allen !

Financieel heeft de kledinglijn ook enige invloed op de financiën, omdat we een deel van de kleding ‘in voorraad’ hebben genomen voor toekomstige leden of verkoop. Dat betekent dat we meer hebben gekocht dan onze leden op voorhand hebben besteld, zodat de komende jaren ook nieuwe leden zich in het Vlietzeilers tenue kunnen tooien. Ik hoop dat we nog veel mogen verkopen !

Voor 2017 zal de agenda grotendeels dezelfde activiteiten laten zien. De zwembadles, altijd een mooi fenomeen, vooral voor de jongste zielertjes, omdat je dan zelf kan zien dat omvallen helemaal niet eng is, zelfs erg leuk kan zijn. Zeker in een overdekt zwembad !

Wel speciaal is dat de Splash-trainingen waarschijnlijk in het teken staan van de aankomende WereldKampioenschappen Splash, die in Nederland worden gehouden. Wie dit jaar Splash zeilt, kan zich hiervoor opgeven. De Vlietzeilers zullen graag aanwezig zijn. Maar naast Splash zullen De Vlietzeilers als altijd de jonge lichting Optimist-zeilers enorm koesteren. De beloften voor de toekomst en het plezier dat zij aan zeilen beleven, dat is voor de ouders en het bestuur altijd weer de kroon op het (vrijwilligers)werk.!