Voorwoord van de voorzitter Wilco de Vreeze

De 2017-editie van het blad van De Vlietzeilers! Een heerlijk en lezenswaardig document dat ieder jaar weer met zorg wordt samengesteld. Dank Tineke voor jouw onophoudelijke inspanning.

In dit document vindt u een mooi overzicht van verschillende gebeurtenissen uit 2016. Met veel (inter)nationaal succes! Niet eerder stond de Vlietzeiler zo bol van wedstrijden buiten de Nederlandse grenzen, nationale kampioenschappen en de befaamde wedstrijd ‘Primus Inter Pares’. Het vervult mij met trots om te mogen constateren dat zoveel zeiltalent een stukje Vlietzeiler in het hart heeft.

We hebben een bijzondere vereniging! Klein, maar gezellig; onopvallend, maar met grote invloed op het jeugdzeilen in de regio. Je zou denken dat we ons als kleine vereniging ondergesneeuwd voelen tussen de grote verenigingen met decennialange tradities, maar zo’n Calimerocomplex heeft onze vereniging niet. En daar kan ik mij persoonlijk ook heel goed in vinden. Waarom? Dat zal ik vertellen.

 Halverwege de jaren zeventig mocht ik, in navolging van mijn broers en zus, leren zeilen in optimist nr. 18. Het verhaal gaat dat ik de regels op het water al snel onder de knie had en ik daar onvervaard naar handelde. Midden in de Kaagweek baande ik mij –over bakboord liggend- dwars door heel wedstrijdzeilend Nederland. Het heeft niet iedereen blij gemaakt. Toen die regenboog voor mij moest uitwijken heb ik wel heel veel nieuwe (en foute) woorden geleerd. Zo’n klein bootje tussen grote schepen. En hoe het bootje heette? Calimero![1] (hiernaast zie je me nog in een estafette-race in 1977).

 Activiteiten: combi Vlietland op 20 en 21 mei

Als kleine vereniging gaan we ook dit jaar weer een groot evenement organiseren: de Combi Vlietland op 20 en 21 mei. Dat kan natuurlijk niet zonder de inzet van al onze leden, familieleden, oud-leden, sponsoren en vrienden van De Vlietzeilers. Het is elk jaar weer een feest om dit zeilevenement mee te maken. En als je de sfeer eens wilt proeven: er zijn de afgelopen jaren veel mooie filmpjes gemaakt van het evenement.

Maar in 2017 barst het nog van andere activiteiten. Trainingen, clubdagen, de Vlietlandcup; veel combi-wedstrijden; een zwembadles en natuurlijk de Vlietdagen (het leverde ons de mooie voorkant van dit blad op). En wie gaat er naar het Splash-WK in eigen land? Pffff, we komen haast niet van het water af dit jaar.


 

[1] Van de gelijknamige tekenfilmserie, waarin Calimero vaak zegt: “Zij zijn groot en ik is klein en da's niet eerlijk”