Fijn dat je je hebt aangemeld voor de Combi Vlietland die wij op 20 en 21 mei voor de achttiende keer organiseren. Onderstaand vermelden we een aantal praktische zaken om de start van de Combi zo gemakkelijk mogelijk te laten verlopen.

De Combi Vlietland vindt plaats – de naam zegt het al – bij het recreatiegebied Vlietland, Rietpolderweg, te Leidschendam. Op www.vlietzeilers.nl is een routebeschrijving te vinden. De meesten zullen via de A4 richting Vlietland rijden. Let hierbij op om vroegtijdig via de meest rechter rijbanen afslag 7 te nemen.

De boten kunnen vanaf vrijdagmiddag 17.00 uur gebracht worden. Tot 20.30 uur zijn er mensen aanwezig om dit in goede banen te leiden. Let er hierbij op dat de boten in het juiste vak gestald worden, aangegeven met de wedstrijdcategorie waarin gestart wordt. In de nacht zal het terrein door ons bewaakt worden.

Op zaterdag kunnen auto’s met trailers alleen maar bij het stallingsveld komen na instructie van de verkeersregelaars. Direct na het stallen van de boot is het verplicht om auto naar de reguliere parkeerplaats te brengen. De trailer kan op het stallingsveld neergezet worden. Let op: het is onze ervaring dat de politie handhavend optreedt bij foutparkeren.

Op loopafstand van het wedstrijdterrein bevindt zich het Watersportcentrum Vlietland. Hier is een hellingbaan aanwezig om de volgboot te water te laten. Bij het watersportcentrum kan ook gekampeerd worden en is een motorsloep te huren. Het is hierbij wel aan te bevelen om vooraf met het watersportcentrum contact op te nemen om een en ander te reserveren (071 – 561 22 00). Kamperen op het wedstrijdterrein is niet toegestaan.

Het wedstrijdsecretariaat is zaterdag vanaf 08.30 uur geopend voor registratie. Consumpties worden met muntjes afgerekend en kunnen bij het secretariaat gekocht worden. Als lunches en/of barbecues zijn besteld, dan worden bij de registratie ook de hiervoor benodigde muntjes uitgereikt.

De wedstrijdbepalingen zijn op www.vlietzeilers.nl te raadplegen. Op de laatste pagina van deze bepalingen staat de banenkaart weergegeven. Deze kaart zal ook gepubliceerd worden op het mededelingenbord. Er wordt GEEN banenkaart aan de deelnemers uitgereikt.

Helaas is het ons niet gelukt om ontheffing te verkrijgen voor honden op het combiterrein. Honden zijn sinds 2015 niet toegestaan op het strand. Ze mogen wel in een sloep of op het parkeerterrein.

Om 10.00 uur zal een algemene opening worden gehouden met direct aansluitend een palaver voor de optimist-C. Het eerste startsein zal om 11.00 uur worden gegeven.

Heel veel zeilplezier toegewenst en we gaan er samen een gezellig weekend van maken!

Zeilvereniging De Vlietzeilers.